online-advertising

Reklame på privatbilen

I Tyskland er det den seneste tiden blitt mer og mer populært å få reklame på bilen. Mange reklameselskap og deres kunder har begynt å innse verdien av en bil som står parkert på en parkeringsplass mens man er på jobb, er på butikken eller er ute på tur. Fremfor alt er reklamen mest synlig for den nære omgangskretsen, som også snakker om det.

Få krav for å tjene € 500 i måneden

Foreløpig er selskapene som driver med slikt ganske små, men denne bransjen er i vekst. I Tyskland kan man nå som privatperson få rundt € 500 for å plastre over hele bilen med et ekstra lag som også beskytter lakken. De to kravene for å delta i en slik ordning er at man bruker bilen ofte, slik at den står parkert utendørs, og at bilen ikke er en fullstendig rustholk.

Hva reklamerer man for?online-advertising

Den reklamen som betaler best, er reklame for mer dubiøse ting som muligens ikke alle vil støtte opp om, eller ønsker å stå for. Det kan være omstridte ting som reklame for bordeller, eller noe mindre skandaløse ting som reklamer for nattklubber, brennevin, eller sigaretter og øl. For nordmenn kan dette utvalget virke overraskende, men det er faktisk helt lovlig å reklamere for disse tingene, selv om det fortsatt finnes noen begrensninger for hva man kan vise i det offentlige rom. Nakenhet er forbudt, og reklame for tobakk må bruke en del av plassen på de vanlige helseadvarslene.

Alle de løpende utgiftene betales av reklameinntekter

For mange som har klistret over hele bilen, har denne formen for reklame blitt en stor bonus. Når man betenker at man i Tyskland får en ok bruktbil for rundt € 4.000, så kan man lett regne seg frem til at mesteparten av utgiftene forbundet med bruk av bilen dekkes av reklamen.

ADD YOUR COMMENT