shutterstock_197729552

Hva betyr egentlig “Digital PR”?

Den teknologiske verdene har kommet for fullt på alle fronter. Store og små bedrifter henger med i den digitale hverdagen så godt de kan. Noen lykkes raskt og andre bruker noe mer tid. Å snu PR kampanjer fra flyers og annonser i avis kan være tøft for enkelte. Plutselig skal man besitte ny kunnskap og ha nye ferdigheter, og alt skal skje på nett. Derfor har vi også fått nye profesjonsgrupper. Det blir for omfattende for en bedrift å håndtere dette sammen med det de ellers driver med. Derfor settes jobber ofte ut til firmaer som driver med dette.

shutterstock_197729552Dagens digitale verden

Digital PR gir muligheten til å nå en enorm mengde potensielle kunder, selv kunder som ikke er i målgruppen. Dagens reklame gjøres ofte av profesjonelle skribenter, web-designere og markedsføringsrådgivere. Jobben deres er å finne løsninger som rekker til mange, raskt og lettfattelig. De skriver SEO-tekster som sørger for at de kommer frem ved søk på nett. Annonsering foregår på alt fra Facebook til gratis-apper til mobiler. Twitter og LinkedIn benyttes for å fronte firmaet. En vellykket strategi fordrer at alt skal ut på nett og helst på flere steder. Det er også mulig å finne gratis tips for smart bruk av digital PR. Blant annet hos Designerweb.no.

Den nye virkeligheten

Det finnes altså en ny virkelighet, og den har kommet raskt. Digital PR er her for å bli, så det er bare å henge på. Folk flest bruker mye tid på nett og det er viktig å treffe dem der de er. Derfor må en også passe på at markedsføringen har noe som treffer. Det kan for eksempel være bilder eller en interessant heading, som får folk til å ville klikke seg videre. God digital PR er nesten en 100 % sikker måte på å få nye kunder. Ja, noen hevder faktisk at bare du får kunden inn på nettsiden din, så er du garantert et salg.