guide-to-social-mediaand-internet-advertising-infographic

Fremtidig tøyling og kommodifisering av internett

Den utviklingen man har kunnet observere i det siste, er at mange selskaper ser etter nye måter å tjene penger på på internett, og at de ser på mulige måter å kunne få flest mulig ting til å få en fastsatt pris. Nå som Obama-regjeringen i USA har gått inn for å gi slipp på statlig kontroll over internett og har gjort forvaltningen til et halvstatlig foretak, kan vi forvente at regulering og nye lovverk kommer til å utvikle seg i mer markedsvennlig retning. Det vil mest sannsynlig også øke presset mot brudd på opphavsrettigheter, og føre til at ting i seg selv kommer til å bli dyrere for forbrukeren.guide-to-social-mediaand-internet-advertising-infographic

Man burde ha i bakhodet, at eksistensen av en piratbransje er det som holder prisen på alternativet, som Netflix eller Amazon-TV, nede. Å konkurrere mot noen som leverer gratis, er nemlig vanskelig.

Hovedkilden til inntekter og utgifter på internett, er likevel fortsatt kampen om å bli lagt merke til i folkehavet. Bunnæringen på denne kulturskueplassen er fortsatt reklame, sammen med produksjonene av innhold som trekker oppmerksomhet.

  • Man kan kjøpe annonseplass, man kan selge annonseplass

En god mulighet for å bli lagt merke til, er at man kan kjøpe annonseplasser. Dette gjør man vanligvis gjennom firma som forvalter store mengder reklameplass på nettet. Denne reklameplassen kjøper disse selskapene av folk som har blogger som er godt besøkte.

Om du husker saken med den norske ‘rosabloggeren’ som tjente noen hundre tusen i løpet av et år, så er dette den måten det skjedde på.

En fordel med denne reklamen, er at den fungerer på mer eller mindre målrettet vis. På grunnlag av loggføring av folks søkehistorie, kan reklamen skreddersys for å omhandle ting som folk er interesserte i. På det viset rasjonaliseres bruken av reklamen, og man antar at den begrenses, mer eller mindre, til faktiske potensielle kjøpere.

ADD YOUR COMMENT